Get a Grip

Vanaf je 16e krijg je te maken met serieuze geldzaken. Twee jaar later, op je 18e, wordt het helemaal een uitdaging. Een zorgverzekering, studiefinanciering, huur voor je studentenkamer, een telefoonabonnement… Het is helemaal niet gek dat je op jonge leeftijd de weg kwijtraakt in je geldzaken. Bij Get a Grip helpen we je om weer grip te krijgen op je money.

De vrijwilligers van Get a Grip zijn speciaal getraind om jou te helpen weer overzicht te krijgen over je inkomsten en uitgaven. Jonge vrijwilligers die zich goed in jouw situatie kunnen verplaatsen, of juist wat oudere mensen met veel ervaring; je wordt geholpen door iemand die bij jou past.

Hoe vaak en hoe lang iemand je komt helpen verschilt per situatie. Er kan iemand bij je thuis langskomen, je kunt samen afspreken op een openbare plek zoals een koffietentje of de bibliotheek, maar telefonisch of whatsapp-contact kan ook. Samen gaan we kijken hoe we jou het beste verder kunnen helpen. Het doel is dat je het uiteindelijk weer zelf kunt.

“Voordat Hanny kwam waren mijn financiën een volledige chaos. Ik wist echt niet meer hoe ik het moest aanpakken. Hanny heeft echt geholpen om orde te scheppen in de chaos. Ik kan nu voor het eerst zeggen wanneer ik weer helemaal schuldenvrij ben. Dat gevoel heb ik al jaren niet gehad: dat er licht aan het einde van de tunnel is. ”

Vincent, deelnemer Get a Grip

Benieuwd wat er gebeurt als je contact met ons opneemt? Vivian weet het uit ervaring en vertelt welke stappen zij zette!

Hulp nodig bij je geldzaken? Of wil je iemand anders hiervoor aanmelden?

De vrijwilligers van Humanitas staan klaar in Enschede, Losser, Oldenzaal, Haaksbergen en Borne.

Contactgegevens

Onze Get a Grip-vrijwilligers staan klaar in 5 plaatsen in Twente

Veel vrijwilligers van Get a Grip zijn begonnen bij Thuisadministratie en hebben al veel ervaring

Get a Grip-vrijwilligers volgen regelmatig extra trainingen om meer te leren over werken met jongeren