Wel thuis

Als er een hulpverlener bij je over de vloer komt is er vaak weinig ruimte om stoom af te blazen. Er rust veel op je schouders, maar de klok tikt en de hulpverlener heeft maar beperkt tijd voor je. Dan is het fijn als er iemand anders langskomt die wél tijd heeft om naar jouw verhalen te luisteren. Iemand die je kan ondersteunen met de kleine dingen en een aanvulling is op de hulpverlening.

De vrijwilliger van Wel Thuis komt wekelijks op bezoek bij jou en je gezin, voor minimaal een jaar. Je kunt sparren over opvoeding en gaat bijvoorbeeld samen met je kind(eren) een activiteit ondernemen of de vrijwilliger helpt je met praktische zaken. De vrijwilliger heeft vooral oog voor hoe het met jou gaat. Het doel is dat je zelf weer verder kunt.

Wel Thuis is er voor alle ouders met kinderen van 0-18 jaar die hulp krijgen van een hulpverlener, zoals bijvoorbeeld een gezinsvoogd of een wijkcoach. Tijdens onze ondersteuning hebben we elke drie maand een evaluatiegesprek bij jou thuis. Dat doen we samen met de betrokken hulpverlener, om zo samen te volgen hoe het gaat.

“Juist omdat ze geen hulpverlener is, voelde het als steun voor mijzelf. Ze spreekt uit ervaring in plaats van theorie, dat is toch wat anders.”

Moeder, deelnemer Wel Thuis

Krijgt jouw gezin hulp van een hulpverlener en heb je behoefte aan aanvullende ondersteuning?

De vrijwilligers van Humanitas staan klaar in Enschede, Losser, Haaksbergen, Oldenzaal, Hof van Twente, Hengelo, Borne, Almelo, Wierden en Twenterand.

Contactgegevens

11

plaatsen in Twente waar Wel Thuis-vrijwilligers voor je klaar staan

50%

het percentage gezinnen waarin de inzet van de vrijwilliger tijdswinst oplevert voor de hulpverlener

De meeste vrijwilligers van Wel Thuis hebben al ruime ervaring bij Home Start