Home Start

Opvoeden is niet makkelijk en veel ouders zitten met vragen. Vraagt je kind veel negatieve aandacht? Wordt het je soms teveel en ben je de balans kwijt? Je bent niet de enige. Elke ouder maakt dit mee, elke ouder voelt zich daarin soms eenzaam. Bij Home Start kan iemand met ervaring je helpen. Een vrijwilliger ondersteunt jou in de opvoeding van je kinderen. Allemaal zodat je uiteindelijk jouw kracht weer terugvindt.

Bij Gezinsondersteuning (ook wel Home Start genoemd) komt er een jaar lang wekelijks een getrainde vrijwilliger, die zelf ook opvoedervaring heeft, bij jou thuis. Je gaat dan bijvoorbeeld samen activiteiten ondernemen met de kinderen en je krijgt handvaten om zelf verder te kunnen. Ook kun je jouw verhaal kwijt en helpt de vrijwilliger jouw zelfvertrouwen als ouder te vergroten.

Home Start is er voor alle ouders met kinderen van 0-14 jaar. Of je nou één of meer kinderen hebt, grote of kleine vragen… Iedereen is welkom bij Home Start. Het doel is dat we jou weer het gevoel geven dat je als ouder in balans bent en jouw kind in een veilige en stabiele omgeving kunt laten opgroeien. Want opvoeden is niet alleen lastig, maar ook leuk!

“Toen ik voor het eerst van Home Start hoorde dacht ik dat het heel zwaar was, alsof er iets fout moest gaan. Maar nu heb ik zelf de ondersteuning, en dat is helemaal niet zo! Het voelt eerder alsof er een buurvrouw over de vloer komt koffie drinken, iemand die gewoon een andere kijk heeft op dingen. Dat heeft mij heel erg geholpen.

Melanie, deelnemer Home Start

Behoefte aan praktische tips en een luisterend oor van een ervaren opvoeder? Of wil je iemand anders hiervoor aanmelden?

De vrijwilligers van Humanitas staan klaar in Enschede, Losser, Haaksbergen, Oldenzaal, Hengelo, Hof van Twente, Borne, Almelo, Wierden en Twenterand.

Contactgegevens

85

85 Home Start-vrijwilligers ondersteunen 90 gezinnen in Twente

72%

van de ouders die ondersteuning kregen van een vrijwilliger geven aan meer vertrouwen in zichzelf te hebben als ouder

8,4

het gemiddelde cijfers dat ouders het traject en het contact met de vrijwilliger geven