Themabijeenkomsten Financiële Zelfredzaamheid

Tijdens de themabijeenkomsten Financiële Zelfredzaamheid ondersteunen we nieuwkomers in Nederland met hun financiële administratie. In zeven bijeenkomsten helpen we je om grip te krijgen op je geldzaken. Zo leren we bijvoorbeeld om de eigen administratie op orde te houden en overheidszaken te regelen via DigiD.

Als nieuwkomer in Nederland is het best lastig om je financieel zelfredzaam te worden. Je weet nog niet hoe alles in Nederland werkt en waar je op moet letten. Het kan je dan zomaar gebeuren dat je een achterstand in je betalingen oploopt of zelfs schulden opbouwt. Deze training voorkomt dat nieuwkomers in financiële problemen raken.

Dit programma bestaat uit zeven groepsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten worden gegeven door beroepskrachten in samenwerking met vrijwilligers, in de taal van de deelnemers. De maximale groepsgrootte is 14 deelnemers. Als de bijeenkomsten succesvol zijn afgerond krijgen de deelnemers een certificaat.

“Ik heb er heel veel aan gehad. Eigenlijk had ik het liefst meteen deze bijeenkomsten gevolgd toen ik in deze gemeente kwam wonen. Dan hadden we veel problemen kunnen voorkomen. Ik heb heel veel geleerd. Hoe ik zelfstandig rekeningen kan betalen maar ook hoe ik moet omgaan met een beperkt budget.” – deelnemer Themabijeenkomsten Financiële Zelfredzaamheid”

Deelnemer Groepsbijeenkomst Financiële Zelfredzaamheid

Gemeenten kunnen de groepsbijeenkomsten aanvragen en deelnemers hiervoor aanmelden. Neem contact op voor meer informatie over aanmelding.

Gemeenten uit heel Twente kunnen een serie bijeenkomsten aanvragen voor hun eigen nieuwkomers. We gaan daar graag met je over in gesprek!

Contactgegevens

28

deelnemers hebben de bijeenkomsten in 2022 succesvol afgerond

14

deelnemers per groep doen mee; door te leren in een groep leer je ook van elkaar

4

vrijwilligers zijn al ingewerkt en ingezet voor de trainingen, zij spreken Arabisch en Tigrinya