Stage lopen bij Humanitas Twente

Elk jaar zijn we weer op zoek naar nieuwe stagiaires! Stage lopen bij Humanitas betekent veel verantwoordelijkheid, een zelfstandige rol, goede begeleiding én leuke collega’s.

“Ik heb hier echt het gevoel dat ik serieus word genomen. Ik word echt betrokken, ook door andere teams. Hier heb ik een verantwoordelijke taak en er wordt iets van me verwacht. Dat geeft een voldaan gevoel, dat het nuttig is wat ik hier doe.”

Eren, student social work

Stage is mogelijk bij verschillende activiteiten: Match, Tandem, Vang Je Droom en Samen Actief hebben de meeste stageplekken. Bij Thuisadministratie en Gezinsondersteuning zijn er ook af en toe mogelijkheden.

Stage lopen bij Humanitas Twente? Neem contact op!

Je kunt bij ons stage lopen als je ouder bent dan 18 jaar, en als je een heel schooljaar beschikbaar bent. We zijn op zoek naar stagiaires van deze opleidingen:

MBO
  • Maatschappelijke Zorg (niveau 4)
  • Sociaal Werker

Wij kunnen helaas geen BBL-studenten aannemen.

HBO
  • Social Work
  • Pedagogiek
  • Toegepaste Psychologie
  • Sociaaljuridische Dienstverlening (alleen tweede jaar)

Ben je derdejaars student Social Work? Dan mogen we je alleen aannemen als je het profiel Welzijn & Samenleving of Zorg hebt gekozen.

Tientallen

stagiaires gingen je voor! Dat betekent dat we als organisatie veel ervaring hebben met het begeleiden van stagiaires.

70%

van onze stagiaires volgt een hbo-opleiding. De overige 30% zit op het mbo. Beide niveaus zijn van harte welkom!

99%

van onze stagiaires zegt na afloop van de stage blij te zijn met de keuze voor Humanitas Twente!

Onze voorkeur gaat uit naar studenten die in het tweede of derde leerjaar zitten, maar ook in andere jaren mag je bij ons solliciteren! Wat kun je verwachten?

Eerste jaar

Af en toe hebben we plaats voor eerstejaars studenten. In je eerste jaar begeleid je een van onze deelnemers, bijvoorbeeld om meer sociale contacten te vinden. Elke week heb je contact met jouw deelnemer, die jij helpt om aan doelen te werken. Je wordt begeleid door onze coördinatoren en hebt tussentijds groepsbijeenkomsten met vrijwilligers.

Tweede jaar

Als je in je tweede jaar bij ons stage komt lopen, ga je aan de slag met begeleiding van een aantal (meestal drie) deelnemers bij jou in de buurt. Bijvoorbeeld iemand die ondersteuning nodig heeft bij het doorbreken van eenzaamheid. Je hebt elke week contact met jouw deelnemer en werkt aan de opgestelde doelen. Je volgt de basistraining van Humanitas en hebt tussentijds intervisies met andere studenten en/of vrijwilligers. Bij sommige activiteiten begin je in je tweede jaar met het organiseren van groepsactiviteiten.

Derde jaar

In het derde jaar kun je aan de slag als assistent-coördinator. Dat betekent dat je als collega met ons samenwerkt. Je begeleidt bijvoorbeeld intervisies met andere studenten, loopt mee met het maken van koppelingen tussen deelnemers en vrijwilligers en doet evaluaties en intakes. Een afwisselende stage met veel verantwoordelijkheid!

Vierde jaar

Toe aan het laatste jaar van je opleiding? In sommige gevallen is het mogelijk om bij ons af te studeren. We hebben niet veel plekken voor vierdejaars, dus solliciteer op tijd.

We vinden het belangrijk om jonge mensen te helpen praktijkervaring op te doen. Daarom zijn we erg blij als je bij ons stage komt lopen, studenten zijn erg waardevol voor ons!

Neem contact op om te solliciteren of voor meer informatie.

“Het leek me mooi om in het preventieve veld aan de slag te gaan. Niet meteen als hulpverlener, maar echt een maatje te zijn. Dat je iemand terug kunt halen in de maatschappij. Ik doe nu ook intakes, samen met een collega. Daarin ontwikkel ik gesprekstechnieken. Ik mag ook intervisies leiden met studenten en ben meer te vinden op kantoor. Dat vind ik allemaal heel interessant.”

Eva, student Social Work