Tandem

Tandem helpt je als je je om welke reden dan ook geïsoleerd voelt. Als je het moeilijk vindt om nieuwe sociale contacten te leggen, het spannend vindt om naar groepsactiviteiten te gaan of je om een andere reden niet lekker in je vel zit. Bij Tandem is iedereen vanaf 25 jaar welkom.

Een Tandem-vrijwilliger komt wekelijks op bezoek en bouwt samen met jou aan jouw sociale netwerk. Iedereen is anders, dus ook elk Tandem-traject is anders. De vrijwilliger gaat samen met jou kijken waar jij behoefte aan hebt en daar gaan jullie je dan op richten. Je gaat bijvoorbeeld samen kijken naar passend vrijwilligerswerk en/of naar een groepsactiviteit bij jou in de buurt. Het doel is dat je na een jaar weer het vertrouwen hebt dat je zelf weer verder kunt.

“Ik leefde voor mijn gezin, dat was alles wat ik had. Vriendschappen hielden geen stand en ik had geen interesses meer. Na de hulp van de vrijwilliger gaat het nu weer goed met me. Zij ging de eerste keer mee naar een kerkelijke organisatie. Ze hielp me daarbij, door vervelende stiltes te doorbreken bijvoorbeeld. Nu ga ik daar zelf naartoe. Ik heb geleerd hoe ik contact kan maken, gewoon van de manier waarop zij bij mensen binnenstapt.”

Sharona, deelnemer Tandem

Ben je jonger dan 25 jaar en heb je behoefte aan een maatje? Dan kun je terecht bij Match, daar vind je onze vrijwilligers voor jongeren!

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor een maatje via Tandem?

Onze vrijwilligers staan klaar in Almelo, Enschede, Haaksbergen, Borne, Hengelo, Losser, Hof van Twente, Twenterand, Oldenzaal en Wierden.

Contactgegevens

90%

van de Tandem-deelnemers geeft aan makkelijker contact te maken met anderen dankzij de vrijwilliger

8,8

het gemiddelde cijfer dat deelnemers het traject en contact met de vrijwilliger geven

85

Tandem-vrijwilligers ondersteunen jaarlijks 132 deelnemers in 10 plaatsen in Twente