“Mensen die met weinig geld leven zijn ook gewoon normale mensen.”

Tijdens Prinsjesdag is onze vrijwilliger Monique geïnterviewd door de NOS. Ze vertelde hoe het is om met weinig geld te leven en over haar verwachtingen van aankomend jaar.

Een week voor dit bijzondere moment kwam de NOS bij Monique thuis met een cameraploeg. Op Prinsjesdag werd ze met een taxi naar Den Ham gebracht, waar de live opnames plaatsvonden. “De live opnames vond ik wel spannend,” vertelt ze.

In Den Ham werden zij en andere gasten ontvangen in een café. “We kregen koffie, thee en een ontzettend lekkere lunch. Er was een speciaal hoekje waar we live de Prinsjesdag-uitzending konden bekijken. Eén voor één werden we naar voren geroepen als het onze beurt was.”

Moniques motivatie om haar verhaal te delen op Prinsjesdag is krachtig: “Ik wil het stigma doorbreken. Mensen met weinig geld lopen niet de hele dag in een joggingbroek. Of liggen de hele dag op de bank. Ik wil laten zien dat mensen met weinig geld ook gewoon normale mensen zijn.”

We zijn supertrots op Monique dat ze dit voor de camera durft te vertellen. Heb je de uitzending gemist? Kijk het interview met Monique vanaf 2:28:00 terug: https://lnkd.in/eC85wphu