Een bijzondere uitdaging voor Sammy en Werner. Ze doen mee aan de fietsvierdaagse in Enschede, op een tandem! Ze zijn aan elkaar gekoppeld via Tandem dus het is een toepasselijk vervoersmiddel.

Werner heeft eerder op een tandem gefietst. Sammy niet. Tot voor kort was fietsen zelfs een hele nieuwe onderneming voor hem. Hij kwam bijna twee jaar geleden vanuit Jemen naar Nederland en leerde hier fietsen. “In Jemen fietste niemand. In het begin was ik nog erg onstabiel op de fiets,” lacht Sammy. Hij grapt: “Ik fietste bijna tegen bomen, mensen… Maar nu heb ik het geleerd en vind ik het fijn. Het is makkelijk vervoer, ik heb nu mijn eigen fiets. Maar dit wordt mijn eerste keer op een tandem.”

Samen fietsen ze dinsdag 30 kilometer op de tandem. Een flinke tocht, maar ze zien er niet tegenop. Werner gaat voorop, Sammy neemt plaats op de achterkant van de Tandem. Dat voelt iets veiliger, vertelt hij lachend. Ze vertrokken vanmorgen met mooi weer in het vooruitzicht. We wensen Sammy en Werner succes en vooral veel plezier met de tocht vandaag!