Humanitas was een van de twee goede doelen van de Haringparty in Rijssen! Wat een mooi bedrag werd daar opgehaald. Hier kunnen we heel veel kinderen een zorgeloze vakantie van bezorgen, want de Kindervakantie weekenden gaan ermee aan de slag!

Haringparty De Oosterhof zegt hierover:

‘Het record van vorig jaar werd niet gehaald maar de € 106.650,- is wederom een opbrengst die verreweg het hoogte is van alle Haringparty’s in de regio.

Hoe doen ze dat toch daar op de Oosterhof in Rijssen? Die vraag kreeg één van de organisatoren Hans Bloemendaal ook afgelopen jaar vele malen gesteld. “De juiste sfeer in de tent, mooie en betrouwbare goede doelen maar het belangrijkste is natuurlijk dat onze ondernemers kunnen delen. Men gunt elkaar het beste. En dat doet men natuurlijk het hele jaar door, maar hier wordt het ieder jaar een beetje zichtbaarder.”

Het vaatje werd afgehamerd door veilingmeester Henk Rozemuller op € 27.000,- . Maar zoals ieder jaar waren er ook nu weer veel vrije giften. Waardoor het eindbedrag weer ruim boven een ton uitkwam. Unieke bedragen keer op keer. In totaal hebben de ondernemers uit Rijssen – en ook steeds meer uit Enter – tijdens alle 6 edities van deze haringparty ruim 6,5 ton opgehaald. “En daar hebben ze ongelofelijk veel mensen blij mee gemaakt.” Aldus Hans Bloemendaal.

De twee goede doelen van dit jaar; Zorgboerderij de Borkeld en Kindervakanties Humanitas waren natuurlijk ook onder de indruk van het mooie bedrag waarmee ze hun dankbare werk de komende tijd voort kunnen zetten.’

Bekijk hier de aftermovie