We gaan ondersteuning bieden aan asielzoekers in Wierden! Humanitas Twente is benaderd voor deze asielzoekersopvang waar 25 mensen worden gehuisvest.

Onze collega’s Miriam en Madlin zijn druk bezig met het coördineren hiervan. Er komen nu al af en toe vrijwilligers langs, en vanaf januari komen er structureel twee keer per week vrijwilligers in Wierden om een luisterend oor te bieden. Ze nemen de vragen van bewoners mee en pakken praktische zaken op. Daarnaast gaan we aan de slag met groepsactiviteiten op het gebied van taalontwikkeling, cultuur, het verkennen van de omgeving en verkeer en veiligheid. Ook voor de kinderen worden er activiteiten georganiseerd. Een mooie nieuwe activiteit waar we erg veel zin in hebben! 

We kunnen nog nieuwe vrijwilligers gebruiken hiervoor. Lijkt het je leuk? Neem dan contact op via twente@humanitas.nl!