Onze vrijwilligers ondersteunen regelmatig mensen die een bijstandsuitkering willen aanvragen. Oftewel: een uitkering vanuit de Participatiewet.

Dan is kennis over zo’n uitkering heel handig. Wanneer heb je er recht op? Aan welke voorwaarden moeten mensen voldoen? Welke documenten moeten mensen aanleveren bij de aanvraag? En als een uitkering is toegekend, welke regels gelden dan om er gebruik van te blijven maken?

Deze en nog veel meer vragen werden beantwoord tijdens de trainingsbijeenkomst voor Thuisadministratie-vrijwilligers. Jan de Boer van de Gemeente Enschede vertelde er alles over. Jan bleek een fantastische spreker, de groep was erg enthousiast! Zo enthousiast dat de eerste bijeenkomst op 19 april leidde tot een tweede op 7 juni.

Deze bijeenkomst was voor onze eigen Thuisadministratie-vrijwilligers, en voor de Thuisadministratie-vrijwilligers van Alifa. Dat was een mooie combinatie. We mochten een ruimte gebruiken bij de Rabobank Enschede, waarvoor hartelijk dank!