Dat zei koningin Máxima tijdens het NVVK-congres van afgelopen dinsdag. Onze coördinatoren Gerrie en Christie waren erbij, en mochten ’s middags een workshop verzorgen!

Zo’n 20 mensen volgden de workshop over de waarde van vrijwillige inzet. Over wat een vrijwilliger doet, wanneer vrijwilligerswerk ophoudt en hoe daar een grijs gebied ontstaat. “Het zat lekker vol en er waren veel meer vragen dan ik had verwacht,” vertelt Gerrie. “Dan zie je toch dat dit onderwerp leeft en dat het de interesse heeft van de mensen.”

De workshop sloot ook mooi aan bij het onderzoeksrapport dat die ochtend werd gepresenteerd. Daarin wordt de verwachting uitgesproken dat vrijwilligers steeds belangrijker gaan worden en dat samenwerking tussen vrijwilligers en professionals aandacht verdient. Het rapport werd in ontvangst genomen door koningin Máxima. In haar dankwoord zei ze: ‘financiële hulpverleners én mensen die hulp durven vragen, zijn helden’. Daar zijn wij het natuurlijk helemaal mee eens!