Mammacafé weer online

Vanwege de nieuwe coronamaatregelen gaan de fysieke Mammacafé-bijeenkomsten in de Bibliotheek niet door. We gaan wel online verder! Aanmelden voor een online bijeenkomst kan bij Marlise. Je kunt mailen naar m.maduro@humanitas.nl op appen naar 06-13123373.

Er staan mooie thema’s op het programma!

Zaterdag 18 december organiseert Pappacafé Twente een gezellige speelochtend (van 10.30-12.00 uur) in de kinderboerderij (Enschede Noord; Vanekerbeekweg 15).

Vaders, kinderen (van alle leeftijden), partners, oma’s en opa’s, kortom iedereen is van harte welkom om een kopje koffie, thee of ranja te drinken en te genieten van deze ochtend.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Woensdag 22 december organiseert het Dreumescafé een online Kerst-knutselochtend (van 10.00-11.30 uur). Met enige hulp van een ouder, oppas, oma of oom maken de dreumesen en peuters iets in het teken van de feestdagen. Zodra je je aanmeldt ontvang je de link en krijg je te horen welk knutselmateriaal je nodig hebt voor deze gezellige ochtend onder leiding van onze knutseldame Tineke.

Je kindje en slapen – Mammacafé – 11 januari – online themaochtend (van 10.00-11.30)
Iedere ouder heeft er wel eens mee te maken; slapeloze nachten! Hoe kun je je kindje lekker laten slapen? Kun je een slaapritme creëren? En hoeveel slaap heeft je kindje nodig? Slaapcoach, Miranda Glasbergen (van slaap mama slaap) is er deze ochtend om je er alles over te vertellen.

Online knutselactiviteit – Dreumescafé – 25 januari (van 10.00-11.00 uur)
Stapsgewijs word je uitgelegd wat je samen met je kindje gaat maken. Deze gezellige knutseltutorial wordt gegeven door gastvrouw Tineke. Zodra je je hiervoor op geeft krijg je de link en de benodigdheden van de knutselactiviteit (en dit zijn altijd spulletjes die iedereen wel thuis heeft liggen).

Prikkels en prikkelverwerking – Mammacafé & Dreumescafé – 26 januari (online)
We zitten allemaal, met onze kleintjes, veelal veilig binnen in deze Coronatijd. Hoe pakken kinderen het straks op als we weer volop naar buiten gaan? En als je met je baby weer bij iedereen op bezoek mag gaan? Hoe werkt dat überhaupt met prikkels en prikkelverwerking? Ervaringsdeskundige, Jorieke Kroeze, helpt ouders hun kindje te ondersteunen bij hooggevoeligheid. Zij komt deze ochtend hier over vertellen, vragen te beantwoorden en tips geven.

Vanzelfsprekend is deelname aan onze activiteiten GRATIS.