Vrijwilligerswerk na uw pensioen

Tijd over na uw pensioen? Word vrijwilliger!
Na uw pensioen kunt u genieten van veel vrije tijd. Maar bij veel mensen begint het na een tijdje te kriebelen. Vrijwilligerswerk is een mooie manier om actief te blijven. En het mooi is: dat is leerzaam én geeft veel voldoening!

In een paar uur per week kunt u iemand bij u in de buurt ondersteunen. Iemand die hulp nodig heeft bij financiële administratie, iemand die eenzaamheid wil doorbreken of iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken bij de opvoeding van kinderen. Met uw levenservaring bent u dan een fijn maatje!

“Na mijn pensionering zat ik op de bank en dacht: ‘En nu?’ Toen kwam ik bij Humanitas terecht. Inmiddels werk ik ruim drie jaar als vrijwilliger en heb ik meerdere gezinnen begeleid. Ik probeer mijn eigen ervaring als moeder van twee kinderen en grootmoeder van vier kleinkinderen op de ouders over te dragen.”

Francis, vrijwilliger bij Home Start

Humanitas Twente is een afdeling van Humanitas Nederland, een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Als vrijwilliger wordt u daarmee onderdeel van ruim 25.000 vrijwilligers in het hele land.

Humanitas is opgericht in 1945 en bestaat dus al meer dan 75 jaar. Deze ervaring nemen we mee in onze manier van werken. Als u vrijwilliger wordt in Twente sluit u aan bij de 650 andere Twentse vrijwilligers die meer dan 2.400 Twentenaren ondersteunen.

Vrijwilligerswerk kan bij u in de buurt! Voor vragen kunt u direct contact opnemen:

Contactgegevens

Vrijwilligerswerk bij Humanitas Twente: dit kunt u verwachten

1.

U wilt vrijwilligerswerk gaan doen in uw vrije tijd, daar zijn we blij mee! Telefonisch of via het contactformulier kunt u contact met ons opnemen. We gaan dan samen kijken wat u wilt doen en wat voor deelnemer goed bij u zou passen. We bespreken dan uw wensen.

4.

Gedurende een jaar ondersteunt u iemand. Iemand die zich alleen voelt, die iemand nodig heeft om mee te kijken bij financiële administratie of opvoeding, of iemand die iets anders nodig heeft. Tijdens dat jaar kunt u voor begeleiding terecht bij onze medewerkers en hebt u contact met andere vrijwilligers.

2.

Bij Humanitas Twente volgt u eerst een basistraining. Deze vindt plaats op ons hoofdkantoor in Hengelo en wordt gegeven door onze gespecialiseerde medewerkers. Hier ontmoet u andere vrijwilligers en krijgt u genoeg bagage om het vrijwilligerswerk te kunnen doen.

5.

Onze medewerkers zullen af en toe contact met u opnemen om te kijken hoe het gaat. Na een jaar gaan we samen evalueren. We bespreken hoe het gaat met uw deelnemer en hoe het met u gaat. Meestal kunnen we een traject na een jaar afronden.

3.

Na de training gaan we op zoek naar iemand die bij u past. We houden uw wensen in ons achterhoofd en zoeken iemand bij u in de buurt. In heel Twente zijn wij actief, dus in vrijwel alle gevallen kunt u aan de slag bij iemand in de buurt. Zo maken we een goede match!

6.

Na een jaar zit uw periode erop. U kunt er dan voor kiezen om te stoppen met het vrijwilligerswerk, maar we kunnen u ook aan een nieuwe deelnemer koppelen. Hoe dan ook: u hebt Twente een stukje mooier gemaakt!

Humanitas Twente heeft allerlei verschillende activiteiten. Hier leest u wat we doen en vindt u misschien al iets dat bij u past.