Vrijwilligerswerk in Hengelo

Vrijwilligerswerk betekent ook zelf groeien
Jij kunt iemand ondersteunen bij jou in de buurt. Iemand die bij jou past en die jij kan helpen.

In een paar uur per week kun jij vrijwilligerswerk doen in Hengelo. Je wordt opgeleid en gecoacht door onze gespecialiseerde beroepskrachten.

Als je vrijwilliger wordt in Hengelo, word je onderdeel van een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Humanitas Twente is onderdeel van de landelijke vereniging Humanitas Nederland. In heel Nederland ondersteunen onze vrijwilligers mensen die zich eenzaam voelen, die even tegenslag ervaren of een steuntje in de rug nodig hebben bij de opvoeding van kinderen. Dat doen we al meer dan 75 jaar. In Twente word je onderdeel van meer dan 560 vrijwilligers die ruim 2400 Twentenaren ondersteunen.

Wil je aan de slag als vrijwilliger in Hengelo? Dat kan bij jou in de buurt!

Voor vragen kun je direct contact opnemen:

Contactgegevens

Melanie, vrijwilliger Hengelo

“Ik haal er heel veel voldoening uit. Ik ga elke keer vrolijk naar m’n deelnemers toe. Ik ondersteun nu twee mensen, maar het liefst zou ik nog veel meer doen! Ook al zijn er soms lastige momenten, als ik ze maar een klein stapje zie zetten dan maakt mij dat echt heel gelukkig.”

Mariëlle, vrijwilliger in Hengelo

Vrijwilligerswerk bij Humanitas Twente: dit kun je verwachten

1.

Je wilt vrijwilligerswerk doen in Hengelo, dat is de eerste stap en daar zijn we blij mee! Bel of mail ons, dan gaan we kijken welke activiteit bij jou past en welke deelnemer bij jou zou passen.

4.

Een jaar lang ga je iemand ondersteunen. Dat kan op allerlei gebieden. Tijdens dat jaar word je begeleid door onze professionele coördinatoren en heb je contact met andere vrijwilligers.

2.

Voor je begint, start je met een basistraining. Die training vindt plaats op ons hoofdkantoor in de buurt van de Hengelose Es. De training wordt gegeven door onze gespecialiseerde coördinatoren.

5.

Na een jaar blikken we samen terug. We bespreken hoe de ondersteuning verliep, hoe het met jouw deelnemer is en hoe het met jou gaat. Meestal kunnen we na een jaar afronden.

3.

Na de training zoeken we een maatje dat bij jou past, bij jou in de buurt. Of het nou is rondom de Hasseler Es, Slangenbeek, Groot Driene… In alle wijken in Hengelo zijn we actief.

6.

Heb je de ondersteuning afgerond? Dan kun je stoppen als vrijwilliger of iemand anders ondersteunen. Jij hebt Hengelo een stukje mooier gemaakt!

Humanitas Twente heeft allerlei verschillende activiteiten. Hier lees je wat we doen en vind je misschien al iets dat bij jou past.