Vrijwilligerswerk in Enschede

Vrijwilligerswerk helpt jou ook verder
Vrijwilligerswerk is meer dan iets doen voor een ander. Je helpt er jezelf ook mee. Iemand bij jou in de buurt kan een steuntje in de rug gebruiken, en jij kan dat steuntje bieden.

Jij investeert een paar uur per week, en in ruil daarvoor krijg je een goede opleiding, coaching van onze professionals en ga je iemand ondersteunen die bij jou past.

“Ik haal mijn geluk uit het contact met de jongere als ik merk dat ik een goede vraag heb gesteld. Een goede vraag waardoor mijn jongere aan het denken wordt gezet. Ook als ik mijn jongere ineens heel hard zie lachen doet mij dit goed. Ik kan mezelf zijn bij haar.”

Romy, vrijwilliger in Enschede

Wij zijn onderdeel van een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Humanitas Twente hoort bij de landelijke vereniging Humanitas Nederland. Ook als je vrijwilliger wordt in Enschede hoor je dus bij een groot landelijk netwerk van vrijwilligers.

In het hele land helpen we mensen die zich alleen voelen, mensen voor wie het even tegenzit of mensen die even wat hulp nodig hebben bij de opvoeding van hun kinderen. Dat doen we al ruim 75 jaar. Als vrijwilliger in Twente hoor je bij een groep van 560 Humanitas-vrijwilliger die meer dan 2400 Twentenaren ondersteunen.

Vrijwilligerswerk in Enschede kan bij jou in de buurt!

Voor vragen kun je direct contact opnemen:

Contactgegevens

Vrijwilliger worden bij Humanitas Twente: dit staat je te wachten

1.

Je wilt aan de slag als vrijwilliger in Enschede. Daar worden we blij van! Neem contact met ons op, dan gaan we samen bepalen welke activiteit bij jou past en welke persoon een goede match is voor jou.

4.

Twaalf maanden lang ga je met iemand meelopen. Dat kan op meerdere vlakken. Tijdens die periode word je begeleid door onze professionals en heb je contact met je mede-vrijwilligers.

2.

Bij ons begin je altijd met een basistraining. Die training is op ons hoofdkantoor in Hengelo, goed te bereiken vanuit Enschede. De training wordt verzorgd door onze gespecialiseerde professionals die ook jouw vragen kunnen beantwoorden.

5.

Af en toe zullen we samen met jou evalueren, en na twaalf maanden kijken we samen terug op je periode. We hebben het over hoe het met jouw deelnemer is en hoe het met jou gaat. In de meeste gevallen kunnen we dan afronden.

3.

Als je de training hebt afgerond, gaan we op zoek naar jouw maatje. We zoeken iemand die bij jou past en die bij jou in de buurt woont. Van de Wesselerbrink, Roombeek en Twekkelerveld tot op het Hogeland… In elk deel van Enschede zijn we actief.

6.

Heb je jouw eerste periode afgerond? Dan kun je stoppen met je vrijwilligerswerk of kiezen voor een nieuw maatje. Jij hebt Enschede een stukje sterker gemaakt!

Humanitas Twente heeft allerlei verschillende activiteiten. Hier lees je wat we doen en vind je misschien al iets dat bij jou past.