Vrijwilligerswerk in de buurt

Vrijwilligerswerk, ook voor jezelf
Voor vrijwilligerswerk hoef je niet naar een ver land. Bij jou in de buurt kun je ook iemand verder helpen. Iemand die even een steuntje in de rug nodig heeft. Je kunt iemand helpen met iets waar jij goed in bent!

Vrijwilligerswerk bij Humanitas Twente kan met een paar uur in de week. Je wordt getraind en begeleid door onze professionals en je ondersteunt een maatje dat bij jou past, bij jou in de buurt.

Mert, vrijwilliger

“Ik wil graag iets bijdragen aan de maatschappij en het doneren van mijn tijd vond ik iets moois. Ik voel mij gelukkig als ik andere mensen kan helpen en via Humanitas was dit mogelijk.”

Mert, vrijwilliger

Humanitas Twente hoort bij Humanitas Nederland, een van de grootste vrijwilligersorganisaties van ons land. Als vrijwilliger sluit je aan bij meer dan vijfentwintigduizend andere vrijwilligers in heel Nederland.

We ondersteunen mensen die zich alleen voelen, die tegenslagen te verwerken krijgen, die wat hulp kunnen gebruiken bij de opvoeding van kinderen of voor wie de financiële administratie even een chaos is. We doen dat al meer dan 75 jaar, in het hele land. Dus ook bij jou in de buurt! In Twente word je onderdeel van 560 Humanitas Twente-vrijwilligers die ruim 2400 mensen ondersteunen in heel Twente.

Word vrijwilliger bij jou in de buurt!

Voor vragen kun je direct contact opnemen:

Contactgegevens

Vrijwilliger worden in Almelo: zo werkt het

1.

Je hebt interesse in vrijwilligerswerk in jouw buurt, super! Als je contact met ons opneemt dan bespreken we wat je zou willen doen. We kijken wat bij jou past en wie je bij jou in de buurt zou kunnen ondersteunen. We kijken ook op welk gebied je iemand zou willen ondersteunen.

4.

Je loopt mee met jouw maatje, op het gebied waar jij ondersteuning kunt bieden. Iemand die zich alleen voelt, die hulp nodig heeft bij financiën of iemand met ene andere vraag. Tijdens dat jaar krijg je begeleiding van onze professionals en heb je contact met andere vrijwilligers.

2.

Als je besluit om aan de slag te gaan, beginnen we met een basistraining. Zo ben je goed voorbereid om iemand goed te ondersteunen. De trainingen zijn op ons kantoor in Hengelo, goed te bereiken vanuit heel Twente. De training volg je samen met andere vrijwilligers.

5.

De professionals van Humanitas Twente hebben regelmatig contact met je om te kijken hoe het gaat. Na een jaar kijken we samen terug. We bespreken hoe het gaat met jou, met je maatje en hoe jullie samen aan de doelen werken. In de meeste gevallen kunnen we na een jaar afronden.

3.

Als de training achter de rug is, zoeken we een maatje dat bij jou past. We vragen eerst naar je wensen en zoeken iemand die bij jou in de buurt woont. Van Almelo tot Hengelo, Enschede en Tubbergen; overal in Twente zijn we actief. Je kunt altijd iemand in jouw buurt ondersteunen.

6.

Het jaar zit erop, net als jouw eerste periode als vrijwilliger! Je kunt nu stoppen, maar je kunt er ook voor kiezen om iemand anders te ondersteunen. We gaan dan samen een nieuw maatje zoeken waarmee je opnieuw een jaar meeloopt. Hoe dan ook: je hebt jouw buurt een stukje mooier gemaakt!

Humanitas Twente heeft allerlei verschillende activiteiten. Hier lees je wat we doen en vind je misschien al iets dat bij jou past.