Vrijwilligerswerk in Almelo

Vrijwilligerswerk doe je niet alleen voor een ander
Vrijwilligerswerk geeft voldoening. Maar naast een goed gevoel zorgt het ook voor veel ervaring. Je leert er veel van! Jij kunt iemand in jouw buurt ondersteunen. Wist je bijvoorbeeld dat 44% van de inwoners in Almelo zich weleens eenzaam voelt? En dat 1 op de 5 huishoudens te maken heeft met risicovolle schulden?

Met een paar uur per week kun je al het verschil maken voor een ander. Je wordt getraind en begeleid door onze beroepskrachten en wij zoeken een maatje dat bij jou past.

“Bij Humanitas kun je zoveel betekenen voor de medemens, ook al is het maar een luisterend oor.”

Jennifer, vrijwilliger in Almelo

Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland. Deze landelijke vereniging is een van de grootste vrijwilligersorganisaties van het land. Als vrijwilliger in Almelo sluit je aan bij 25.000 vrijwilligers in heel Nederland.

Wij helpen mensen die zich geïsoleerd voelen, mensen die te maken krijgen met tegenslag, bij wie de opvoeding van de kinderen even wat minder gaat of mensen voor wie de financiële administratie teveel wordt. Dat doen we al sinds 1945. Als je in Almelo aan de slag gaat als vrijwilliger, sluit je aan bij een groep van 560 Humanitas Twente-vrijwilligers die meer dan 2400 Twentenaren ondersteunen.

Vrijwilligerswerk in Enschede kan bij jou in de buurt!

Voor vragen kun je direct contact opnemen:

Contactgegevens

Vrijwilliger worden in Almelo: zo werkt het

1.

Je hebt interesse in vrijwilligerswerk in Almelo, dat is de eerste stap! Stuur ons een berichtje of bel even, dan bespreken we wat je zou willen doen. We kijken op welk gebied je iemand zou willen ondersteunen en wie goed bij jou zou passen.

4.

Een jaar lang loop je met iemand mee. Iemand die zich eenzaam voelt, die hulp nodig heeft bij financiële administratie of opvoeding, of iemand die een andere vraag heeft. Tijdens die periode krijg je coaching van onze beroepskrachten en kun je sparren met andere vrijwilligers.

2.

Zodra je aan de slag wilt, beginnen we met een basistraining. Dat is meestal een of meerdere avonden of dagdelen op ons hoofdkantoor in Hengelo, niet ver van Almelo. Die training krijg je samen met andere vrijwilligers en wordt gegeven door onze gespecialiseerde beroepskrachten.

5.

Je hebt regelmatig contact met onze beroepskrachten om te kijken hoe het gaat. Na een jaar blikken we samen terug. Hoe gaat het met jouw maatje, en hoe gaat het met jou? Vaak kunnen we het traject na een jaar afronden.

3.

Na de basistraining gaan we op zoek naar iemand die bij jou past. We houden rekening met jouw wensen en zoeken een maatje in jouw buurt. Van Nieuwland en Aalderinkshoek tot Schelfhorst… Overal in Almelo wonen wel mensen die ondersteuning kunnen gebruiken.

6.

Na een jaar zit jouw periode als vrijwilliger erop. Je kunt ervoor kiezen om te stoppen, of je kunt samen met ons op zoek naar een ander maatje om te ondersteunen. Gefeliciteerd, jij hebt meegewerkt aan een mooier Almelo!

Humanitas Twente heeft allerlei verschillende activiteiten. Hier lees je wat we doen en vind je misschien al iets dat bij jou past.