Maatje gezocht

Een steuntje in je rug als je er even zelf niet uitkomt
Als je je alleen voelt, als de zorg voor je kinderen even teveel wordt, als je huishoudboekje duizelt voor je ogen of als je jouw weg nog moet vinden in een nieuw land… Onze vrijwilligers zijn er voor je.

Bij Humanitas Twente ga je aan de slag met een maatje. Een jaar lang loopt een van onze vrijwilligers met je mee. Samen werk je aan het doel dat jij voor ogen hebt. Dat kan zijn om je financiën op orde krijgen, om meer sociale contacten te vinden, een steuntje in de rug bij de opvoeding van je kinderen, of als je gewoon iemand nodig hebt om mee te praten.

“Bij Humanitas word je écht geholpen. Ze luisteren naar je, en focussen op wat er nu al goed gaat. Je wordt niet afgerekend op het verleden, niemand oordeelt. Dat is heel fijn.”

Mandy, kreeg een maatje in Enschede

Onze vrijwillige maatjes staan in heel Twente voor je klaar. Of je nou in Enschede, Hengelo, Almelo, Haaksbergen of ergens anders woont; we kunnen altijd wel een maatje voor jou vinden.

Een maatje bij jou in de buurt. Voor vragen kun je direct contact opnemen:

Contactgegevens

Een maatje voor jou: zo werkt het

1.

Hulp vragen is de eerste stap. Je kunt heel makkelijk contact met ons opnemen. Bel ons of stuur een berichtje, dan gaan we samen met je kijken hoe we je kunnen helpen.

4.

Een jaar lang hebben jullie wekelijks contact. De vrijwilliger komt bij jou thuis of je spreekt ergens af. Samen ga je aan de slag om jouw grenzen te verleggen.

2.

Als we weten hoe we jou kunnen helpen dan gaan we op zoek naar iemand die bij jou past. Een maatje bij jou in de buurt, die samen met jou gaat werken aan jouw doelen.

5.

Na een jaar blikken we samen terug. Met jouw maatje en een professional van Humanitas Twente kijken we terug op jouw periode. Hoe gaat het nu, en wat kunnen we nog doen?

3.

De vrijwilliger die jou gaat ondersteunen volgt eerst een training zodat jij zo goed mogelijk geholpen kan worden. Samen ga je daarna kennismaken en de eerste acties ondernemen.

6.

In de meeste gevallen kunnen we na een jaar afronden en kun jij zelf weer verder. Is het belangrijk dat jouw maatje nog iets langer meeloopt, dan kan dat natuurlijk. Samen kijken we wat het beste is voor jou!

Humanitas Twente heeft allerlei verschillende activiteiten. Hier lees je wat we doen en vind je misschien al iets dat bij jou past.