Buddy gezocht

Iemand die met je meeloopt als je zelf even niet vooruit komt
Als je je eenzaam voelt, als de opvoeding van je kinderen even moeilijk is, als je financiën een chaos zijn of als je nieuwkomer bent in Nederland… De vrijwilligers van Humanitas Twente staan voor je klaar.

Samen met jouw buddy ga je aan de slag. Een jaar lang heb je wekelijks contact en werk je aan jouw doel. Soms is dat je geldzaken op orde krijgen, maar soms ook meer sociale contacten vinden of even wat hulp bij de opvoeding van je kind(eren).

“Eigenlijk komt iemand jou laten zien wat je wél kan. Iemand met een frisse blik, Daardoor ging ik denken: misschien doe ik het toch wel goed. Ik merkte dat de situatie niet veranderde, maar dat mijn gevoel over de situatie veranderde. En dat maakte het verschil.”

Melanie, kreeg een buddy in Enschede

Onze vrijwillige buddy’s kunnen je in meerdere Twentse gemeenten helpen. Of je nou in Oldenzaal, Enschede, Haaksbergen of ergens anders woont; we kunnen een geschikte buddy voor jou vinden.

Een buddy bij jou in de buurt. Voor vragen kun je direct contact opnemen:

Contactgegevens

Een buddy van Humanitas Twente: dit is hoe het werkt

1.

De eerste stap is aangeven dat je even iemand nodig hebt. Daar ben je nu al mee bezig! Je kunt makkelijk in contact komen met ons. Stuur een berichtje of bel ons, dan bespreken we wat jij nodig hebt.

4.

Je hebt elke week contact met je buddy, in principe een jaar lang. Je buddy komt bij jou in huis of je spreekt af op een andere locatie. Je gaat aan de slag om jouw comfortzone te verlaten en je doel te bereiken.

2.

Als we samen hebben bepaald waarmee jij geholpen bent, gaan we op zoek naar een buddy. We zoeken iemand die goed met jou klikt, bij jou in de buurt. Zo maken we een goede match.

5.

Na het eerste jaar gaan we samen terugkijken. Samen met je buddy en een medewerker van Humanitas Twente bespreken we hoe het nu gaat en wat er nog nodig is om het traject af te ronden.

3.

Jouw buddy volgt een korte opleiding zodat hij of zij jou goed kan helpen. Daarna ga je samen kennismaken en de eerste dingen ondernemen.

6.

Vaak zien we dat mensen na een jaar hun doelen hebben bereikt en zelf weer verder kunnen. In sommige gevallen is het belangrijk dat je buddy nog iets langer meeloopt, dan kan dat natuurlijk. Samen bepalen we hoe jij het beste verder kunt!

Humanitas Twente heeft allerlei verschillende activiteiten. Hier lees je wat we doen en vind je misschien al iets dat bij jou past.