Klets & Baby

“Moeders die zeggen: ‘alles gaat goed’, die zijn niet eerlijk. Iedereen heeft vragen.” Met die vragen kun je terecht in het Ouder- en Kindcafé. In het Ouder-en Kindcafé kun je aansluiten bij twee groepen: Klets & Baby voor (aanstaande) ouders met een baby, en Klets & Dreumes voor ouders met een dreumes of peuter. Bij Klets & Baby ontmoet je andere (aanstaande) ouders die dezelfde vragen hebben als jij, en krijg je tips van experts. Denk bijvoorbeeld aan tips over borstvoeding of communiceren met je baby. Maandelijks is er een verpleegkundige en lactatiekundige aanwezig. Maar vooral is het een plek voor ontmoeting en gesprek!

Elke week ben je welkom in de bibliotheek in Hengelo of in Enschede. Het Ouder- en Kindcafé is gratis en vrijblijvend, alleen voor koffie, thee of andere consumpties wordt een vergoeding gevraagd. Voor baby’s is er een verschoningsruimte en speelgoed aanwezig.

In Enschede is er elke dinsdagochtend Klets & Baby in het Kind- en Oudercafé in de Bibliotheek Enschede. Elke 2e en 4e dinsdag van de maand is er ook Klets & Dreumes. In Hengelo hetzelfde, maar dan op woensdag in de Bibliotheek Hengelo! Het Ouder- en Kindcafé vind je in de bibliotheek op de jeugdafdeling van 10:00 tot 11:30 uur.

Bij het Ouder-en Kindcafé vinden we het belangrijk dat iedereen welkom is. Elk Ouder-en Kindcafé is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Loop dus gerust een keer binnen! Aanmelden is niet nodig, en onze vrijwilligers en de andere moeders staan klaar om je op te vangen.

“Ik ben verhuisd en ben al naar meerdere Ouder- en Kindcafés in de regio geweest. Ik voel me zo warm ontvangen door de gastvrouwen in Enschede… Er hangt een fijne sfeer en ik voel me opgenomen door de andere moeders.”

Moeder, gast in het Ouder- en Kindcafé

Ouder- en Kindcafé bezoeken? In Enschede ben je elke dinsdag van 10:00 tot 11:30 uur welkom in de Bibliotheek Enschede, en Hengelo op woensdag om dezelfde tijd op de eerste verdieping van de Bibliotheek Hengelo.

Aanmelden voor een Ouder- en Kindcafé is niet nodig! Je kunt gewoon eens binnenlopen bij jou in de buurt. Als je vragen hebt kun je natuurlijk wel altijd contact opnemen.

Contactgegevens

1140

gasten waren vorig jaar aanwezig in de beide Ouder- en Kindcafés

10

ouders zijn gemiddeld aanwezig per Klets & Baby