Mammacafé

“Moeders die zeggen: ‘alles gaat goed’, die zijn niet eerlijk. Iedereen heeft vragen.” Met die vragen kun je terecht in het Mammacafé. In het Mammacafé ontmoet je andere moeders die dezelfde vragen hebben als jij, en krijg je tips van experts. Denk bijvoorbeeld aan tips over borstvoeding of communiceren met je baby. Maandelijks is er een verpleegkundige en lactatiekundige aanwezig. Maar vooral is het Mammacafé een plek voor ontmoeting en gesprek!

Elke week ben je welkom in de bibliotheek in Hengelo of in Enschede. Het Mammacafé is gratis en vrijblijvend, alleen voor koffie, thee of andere consumpties wordt een vergoeding gevraagd. Voor baby’s is er een verschoningsruimte en speelgoed aanwezig.

Het Mammacafé in Enschede is op dinsdag van 10:00 tot 11:30 uur in de Bibliotheek Enschede. Het Mammacafé is in Hengelo is op woensdag van 10:00 tot 11:30 uur op de eerste verdieping van de Bibliotheek Hengelo. In Hengelo is er ook een speciaal dreumescafé voor ouders met kinderen tussen 1 en 4 jaar.

Bij het Mammacafé vinden we het belangrijk dat iedereen welkom is. Elk Mammacafé is laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Loop dus gerust een keer binnen! Aanmelden is niet nodig, en onze vrijwilligers en de andere moeders staan klaar om je op te vangen.

“Ik ben verhuisd en ben al naar meerdere Mammacafés in de regio geweest. Ik voel me zo warm ontvangen door de gastvrouwen in Enschede… Er hangt een fijne sfeer en ik voel me opgenomen door de andere moeders.”

Moeder, gast in het Mammacafé

Mammacafé bezoeken? In Enschede ben je elke dinsdag van 10:00 tot 11:30 uur welkom in de Bibliotheek Enschede, en Hengelo op woensdag om dezelfde tijd op de eerste verdieping van de Bibliotheek Hengelo.

Aanmelden voor een Mammacafé is niet nodig! Je kunt gewoon eens binnenlopen bij jou in de buurt. Als je vragen hebt kun je natuurlijk wel altijd contact opnemen.

Contactgegevens

1140

gasten waren vorig jaar aanwezig in de beide Mammacafés

10

moeders zijn gemiddeld aanwezig per Mammacafé